NLB će izgubiti milijune eura zbog propalih ulaganja Zvona 1 u Argentini

Bez autora
Aug 10 2011

Nova Ljubljanska banka (NLB), uz postojeći milijunski dug koji prema njoj ima bankrotirani Zvon 1 Holding, dodatne će milijune izgubiti zbog relativno nepoznatih i propalih investicija Zvona 1 u Argentini. NLB je 2008. godine sa 7,4 milijuna eura financirala posao između Zvona i mariborske tvrtke Forš kojem je Zvon prodao 25 posto društava Sadowa i Elevadores sa sjedištem u Buenos Airesu. Zvon je banci tada dao jamstvo za povrat obveza Forša koji je postao privremeni vlasnik budući da je sa Zvonom sklopio opcijski ugovor prema kojem bi 2010. otkupio udio natrag. Plan se zbog financijskih problema Zvona izjalovio, a Foršu su ostali milijunski dugovi.

NLB će izgubiti milijune eura zbog propalih ulaganja Zvona 1 u ArgentiniNova Ljubljanska banka (NLB), uz postojeći milijunski dug koji prema njoj ima bankrotirani Zvon 1 Holding, dodatne će milijune izgubiti zbog relativno nepoznatih i propalih investicija Zvona 1 u Argentini, izvještava Dnevnik.

NLB je 2008. godine sa 7,4 milijuna eura financirala posao između Zvona i mariborske tvrtke Forš kojem je Zvon prodao 25 posto društava Sadowa i Elevadores sa sjedištem u Buenos Airesu.

Zvon je banci tada dao jamstvo za povrat obveza Forša koji je postao privremeni vlasnik budući da je sa Zvonom sklopio opcijski ugovor prema kojem bi 2010. otkupio udio natrag. Plan se zbog financijskih problema Zvona izjalovio, a Foršu su ostali milijunski dugovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik